2015. december 23., szerda

Isten fénye megszületett, örvendjünk!

Kedves Isten! Köszönjük, hogy megérhettük újra a fény születését. Áldás, hogy a mi nyugati civilizációnkak is lett saját megváltója. Egy férfi, aki bölcs, erős, hűséges  és kiáll azért, amiben hisz. Isten fia. Kedves Jézus, boldog szülinapot! Szívből hálás vagyok mindazért, amit elhoztál  a világnak.
És miért hiszem, hogy a nyugati kultúra megváltója Ő? Azért, mert Isten egyetlen egy  gyermekéről sem feledkezik meg. Egyformán szeret, de úgy, ahogy a mi számunkra a legérthetőbb és leg elérhetőbb az ő szeretete. És valljuk be, badarság azt hinni, hogy egyformák vagyunk. Ahogy végig nézek a világon, a történelmen, azt látom, hogy az éppen aktuális legerősebb embercsoport a saját igazát, a saját kultúráját és a saját istenhitét kívánta ráhúzni a világra. Ebből fakadnak a vallási háborúk is, hisz kényszerből hinni lehetetlen. Az elnyomó, bármilyen jó szándék vezérelte is, nem ért célba. Egy golyó a szívben nincs olyan hatásos, mint Isten aprócska fénysugara.
Van számunkra egy nagyon fontos üzenete Istennek, amit épp így, a különbözőségünkkel üzen meg:  MINDANNYIAN EGYENLŐEK VAGYUNK, DE NEM EGYFORMÁK.
Egyszerű, nem? Ő minden szívhez ismeri az utat. És nem téved, Isten nem hibázik. Bízzunk hát benne annyira, hogy ha ilyen sokszínű világot teremtett, tudta, mit csinált.
Ne féljünk ettől, az egyenlőség felismerése nem megalkuvás. 2015 év óta próbálkozunk egy erőből és elnyomásból merítkező megoldási modellel. Az eredmény: még mindig vannak extrém szélsőségek, anyagiak, gondolkodásbeliek,és még mindig tartja magát a félreértés , hogy ki kell vasalni egyformára a világot. Bízzunk Őbenne. Ha egyforma világot akarna, az lenne. Hiszen Ő  mindenható!
Áldott ünnepet kívánok MINDEN embernek ezen a világon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése